Ooit begonnen als schilderszaak is Warenhuis J. de Boer in Delfstrahuizen na negentig jaar uitgegroeid tot warenhuis, doe-het-zelf markt en houthandel. 

De vele namen zeggen het al; een bedrijf met een groot assortiment zoals er nog maar weinig te vinden zijn. De toeristen waarderen de sfeer van de winkel waar je gewoon alles vindt. De dorpsbewoners vinden ‘om de hoek’ wat ze zoeken: cadeautjes, speelgoed, huishoudelijk artikelen, bouwmateriaal, behang, verf en alles in een ruime sortering.

Met vijfhonderd vierkante meter verkoopruimte en nog eens een keer zoveel opslag voor bouwmateriaal is het een bedrijf van deze tijd met een centrale functie in het dorp.

HISTORIE

1928

Jetse de Boer heeft in 1928 samen met zijn vrouw Sijke het schildersbedrijf van Jan van der Veer overgenomen. In 1939 vond ondanks de oorlogsdreiging een grote verbouwing en vergroting plaats.

1947

In 1947 kwam Jan, de zoon van Jetse, in de zaak. Later, samen met zijn vrouw Froukje, is het assortiment groter geworden. Jan is altijd schilder en behanger geweest. Froukje heeft tot 1992 in de winkel gestaan.

1973

In 1973 is Jos (Jetse Jan) de Boer bij zijn vader in de zaak gekomen, vanaf die tijd zijn ze ook de Houthandel gestart.

2001

Na het overlijden van Jan de Boer hebben Jos en zijn vrouw Antje de zaak voortgezet.

2008

De winkel is de laatste jaren weer verbouwd, vergroot en is het assortiment nog groter geworden o.a door meer seizoensartikelen zoals voorjaarsbloemen en decoratie materiaal.

2018

Dit jaar vieren wij ons 90-jarig bestaan. Wij hopen u nog vele jaren van dienst te mogen zijn.

Jos en Antje de Boer